Het standbeeld in het kader van het 10 jarig jubileum van premier Mark Rutte dat op de Lange Poten in Den Haag moet verschijnen, wordt ongeveer de helft hoger en duurder dan eerder gepland. ‘Het mag dan duurder worden, maar dit standbeeld is zijn geld dubbel en dwars waard. Hij is een van de grootste Nederlanders ooit, en al 10 jaar premier.’ zegt initiatiefnemer en prominent VVD-lid Coralinda Boom.

Een crowdfunding bracht ongeveer anderhalf miljoen euro op voor het standbeeld, het ministerie zorgde met een subsidie voor de overige 90% van het benodigde bedrag. ‘Het is toch de beste premier die Nederland op dit moment heeft’, zegt Boom. ‘Alle grote staatsmannen hebben een standbeeld gekregen, dus Rutte mag niet ontbreken in dat rijtje’, vindt ze.

Kijk maar wat hij allemaal voor elkaar gekregen: ‘Een koningswissel, nieuwe M-fregatten voor de Marine, en hij heeft ons land hoogstpersoonlijk Corona gegeven. Dat zijn prestaties van formaat’, zo verduidelijkt de VVD-ster, die werkt voor de regering.

Het beeld van de beste premier van Nederland wordt gemaakt van brons-met-goud-legering, en bereikt een hoogte van 6,65 meter. ‘Zodat iedereen echt tegen Rutte op moet kijken, zoals het betaamt’, zegt Boom verguld. Het is de bedoeling dat het beeld er eind volgend jaar staat, tijdens de vierde termijn van Rutte.

Door: BVDD Politieke redactie


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

3 gedachte over “Rutte 10 jaar premier: standbeeld wordt iets groter (en duurder)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *