Bert Rakel

Bert Rakel uit Lelystad is er helemaal klaar mee. Elke dag 1 bezoeker over de vloer, hij wordt er hoorndol van. ‘Ik ben het zat, ik wil gewoon met rust worden gelaten’, stelt hij woedend, ‘Maar ja, je moet je aan de regels houden.’

Rakel houdt zich, net zoals alle normale Nederlanders, aan de Coronaregels die door premier Rutte zijn ingevoerd, maar het kost hem wel steeds meer moeite. ‘Het is dat ik weet dat Rutte de beste premier van Nederland is’, zegt Rakel vanuit de hoofdstad van Flevoland, ‘Maar dat ik elke dag iemand op bezoek krijg, dat vind ik niet zo leuk. Zeker niet, omdat ik ook elke dag bij 1 iemand op bezoek moet.’

Rakel die eigen baas is is bang dat zijn vriendin in Thailand (‘Mijn postorderbruidje’) erachter komt dat hij overdag vaak niet werkt, omdat hij 1 iemand op bezoek heeft, of bij 1 iemand op bezoek moet. ‘Ja, want ’s avonds kan dat ook niet echt, omdat er dan avondklok is’, zegt de Lelystedeling, ‘Dus dat bezoek komt in de tijd van de baas, of ik ga op bezoek in de tijd van de baas. En ja, eigenlijk moet ik dan werken.’ Voor Rakel betekent dat minder inkomsten, waardoor zijn vriendin minder onzinnige dingen kan kopen online, zoals alle vrouwen graag doen. ‘En dat hakt er toch wel in bij haar’, zegt Rakel.

Toch probeert hij zich zo goed en kwaad aan de regels te houden, daarom heeft een nieuwe regel: ‘Bezoek moet na 10 minuten weer weg. Dan heb ik toch die ene verplichte bezoeker per dag, en kan ik verder gewoon werken.’ En zelf blijft Rakel ook niet langer dan 15 minuten op bezoek bij anderen. ‘Tenzij ze Schultenbrau hebben, want dat vind ik zo lekker’, lacht hij.


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *