Mark Rutte met afstand beste premier van dit moment

Mark Rutte is met afstand de beste premier van dit moment. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder Nederlanders. ‘VVD’er Rutte scoort erg hoog in dit onderzoek, en dat is logisch, omdat hij nu eenmaal bij de grootste Nederlanders behoort’, zegt hoofd onderzoek Eduard Bosch uit Gilze.

‘Kijk’, zo legt Bosch uit, ‘De Coronacrisis, de MH-17-ramp, de Koningswissel, de Brexit, allemaal zaken die Rutte heeft mogen meemaken als premier. En dat maakt dat hij de beste man is, die nu in het Torentje zit.’ Dat dit feit naar buiten komt nu Rutte 10 jaar in het zadel zit, is geen toeval, geeft ook de onderzoeker toe. ‘Nee dat is logisch. 10 jaar premier, welke andere Nederlander heeft zoiets nu bereikt? Rutte is wat dat betreft ook een grootheid.’

En die grootheid wordt bevestigd in het onderzoek. Maar liefst 87% van de deelnemers antwoorde bevestigend op de vraag of Rutte premier is. ‘Daaruit blijkt hoe groot de steun is. 87%, wie kan nu zulke cijfers overleggen? Alleen Mark Rutte!’, jubelt Bosch.

2 thoughts on “Mark Rutte met afstand beste premier van dit moment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *