Een knap staaltje onderzoekjournalistiek van journalist Eduard Mos uit Scherpenzeel die voor BVDD Nieuws in schimmige zaakjes duikt: Thierry Baudet is hoogstwaarschijnlijk controlled opposition. ‘Het heeft er alle schijn van dat Forum voor Democratie-voorman Baudet in dienst is van de overheid en door die overheid gefaciliteerd wordt in het voeren van een oppositie’, zegt Mos.

‘En’, zo zegt de journalist, ‘Het is nog erger: Baudet krijgt zeker 10.000 euro per maand van diezelfde overheid om zijn toneelstukjes op te voeren in de Tweede Kamer.’ Volgens Mos neemt niemand de FVD-voorman nog serieus, omdat het bij collega-politici een publiek geheim is dat Baudet het beleid van de beste premier van Nederland van harte steunt.

‘Hij doet alles om op pluche te blijven’

Eduard Mos

‘Hij doet alles om op het pluche van de Kamer te blijven’, zegt een bebrild D66-politicus die anoniem wil blijven, tegen Mos. ‘Baudet springt door elk hoepeltje dat hem door Rutte wordt voorgehouden. Bij de commando’s waren we zelfs niet zo gehoorzaam’, zo hoorde onze reporter van een anonieme voormalig FvD-politicus die zijn eigen partij is begonnen.

Journalist Mos weet dat de communicatiemedewerkers van de verschillende ministeries al het nepnieuws volgen en doorgeven aan Baudet. ‘En Baudet maakt daar dan hele redevoeringen van, en zijn stemmers slikken het als zoete koek’, zo lacht Mos, ‘En de hele Tweede Kamer, inclusief de hele FvD-fractie, lacht dan mee, om al die wakkere schapen die het niet eens zien, terwijl het voor hun neus gebeurt.’

Door redactie

5 gedachte over “‘Thierry Baudet wordt voor optredens betaald door de staat’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *