‘Ze moeten gewoon meer rekening met ons houden, die vegans.’ Eduard Mos uit Scherpenzeel is er duidelijk over na weer een mislukte verjaardag op kantoor, waar hij achterbleef met alleen een bakje koffie. Zonder het traditionele stukje taart dat bij een verjaardag hoort dus. ‘En de rest zat zogenaamd te genieten van veganistische chocoladetaart’, klaagt Mos.

Mos heeft heus niks tegen veganistische personen hoor, zo bezweert hij. ‘Het zijn soms zelfs best lekkere wijven, alleen jammer dat ze mijn worst niet lusten’, zo grapt hij. Mos legt zijn bezwaar uit: ‘Ze dringen je die veganistische troep gewoon op. Want er is niks te kiezen bij zo’n verjaardag op het werk. Alles is veganistisch.’

En zelf houdt hij er altijd wel rekening mee. ‘Ik geef altijd op tijd aan dat ik jarig ben en dat ik dan slagroomtaart en appelgebak meeneem. Niet veganistisch dus, want dat vind ik maar onzin. Maar dan hebben zij in ieder geval de tijd om nog een vrije dag te nemen, of om zelf iets te eten te kopen voor mijn verjaardag’. En dat zouden die vegans ook moeten doen, zegt Mos: ‘Zij kunnen prima een normaal appelgebakje kopen voor mij. Zodat het echt voor iedereen feest is. Want met vegans is het eigenlijk nooit echt feest.’

Door: redactie gezondheid

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *