‘Ik bedoelde natuurlijk Ongehoord Nederland, toen ik het over de rioolratten van de pers had’. Dat zegt FvD Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren over het rioolrat-incident van afgelopen week. ‘Maar ja, dat hebben die fascisten van onze afdeling propaganda er natuurlijk afgeknipt’, zo verklaart hij.

‘Neem nou die blonde presentatrice, de Raisa Blommestijn, die schijnt iets met rechten gedaan te hebben, maar ze kan nog geen vonnis lezen.’ Van Meijeren vervolgt: ‘Neem nou dat bericht over Viruswaarheid en de ING. Die Raisa schrijft dus gewoon op twitter dat de klantrelatie opgezegd mag worden vanwege de denkbeelden van Viruswaarheid. Maar denk dat je dat daar maar iets over in het echte vonnis staat? Nee, natuurlijk niet. Maar dat schrijft ze niet. En dat is rioolrat waardig.’

Ook de uitzendingen over vaccinaties van Ongehoord Nieuws kunnen volgens van Meijeren niet door de beugel. ‘Nee, zeker niet’, zo zegt het Kamerlid, ‘Geen wederhoor, omstreden deskundigen, geshop uit cijfers, cherrypicking. Eigenlijk net zoals elke tweet van Marga Bult of Wybren van Haga.’ Maar die uitspraken liggen gevoelig bij FVD, beseft ook Van Meijeren. Gelukkig stond de bandrecorder van onze verslaggever uit op verzoek het kamerlid. Net zoals toen de camera van FvD uit stond bij Merel Ek..

Door: Henk Kloos

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *