‘Dit is weer typisch zo’n straf van zo’n slappe D66 rechter. Een straf die geen straf is.’ Dat vindt onze juridisch deskundige Eduard Mos van de straf van de Forum voor Democratie leider, Thierry Baudet vandaag kreeg van de rechter.

Volgens jurist Mos is dit weer typisch een voorbeeld van een slappe uitspraak van een linkse rechter. ‘Zo zie je dat de rechterlijke macht niet onafhankelijk is in Nederland’, zegt Mos.

‘Ieder ander had een zware straf gekregen’, zo fulmineert onze deskundige verder, ‘Maar omdat Baudet een bekend figuur is, hoeft hij alleen maar tweets te verwijderen. Maar hij heeft dus wel aangezet tot antisemitisme. En dat wordt vrijwel niet bestraft. Net als Wilders, die kreeg ook al geen straf. Het is duidelijk dat onze rechters slappe knieën hebben.’

Juridisch deskundige Mos vindt dan ook dat het OM in Hoger beroep zou moeten gaan. ‘Een tribunaal zou het enige juiste zijn’, zegt hij.

Door: de redactie


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *