Iedereen herkent het wel: de oerlelijkheid van baby’s als ze net geboren zijn. Vader Jochem Vermalen schrok zich kapot toen hij zijn zoontje zag: ‘Het was verschrikkelijk, echt heel lelijk, met al die rimpels. Bah.’ En dat probleem wordt onderkend, dus sprong plastisch chirurg Aernout VanderAerde in dat gat in de markt: ‘Ik trek nu zo’n 11 baby’s per week glad’.

Baby’s zien er niet uit

De meeste kinderen zien er niet uit als ze geboren zijn, ze kunnen niks, zijn gerimpeld en krijsen dat het een lieve lust is. Geen wonder dat zoveel mensen een hekel aan baby’tjes hebben. Maar aan die lelijkheid is nu wat te doen, dankzij vader Jochem Vermalen. ‘Oh man, het was echt heel erg. Ik schaamde me gewoon voor Diaz’, zo zegt hij met hoorbare pijn in zijn stem, ‘Welke ouder wil er nu een gerimpeld kind? Nou, ik ook niet. Maar gelukkig is een goede vriend van mij plastisch chirurg.’

En die vriend is VanderAerde. ‘Jochem kwam naar me toe, en ik begreep hem ogenblikkelijk’, zegt hij, ‘Diaz was misschien wel het lelijkste kind dat ik ooit had gezien. Dus ik dacht: daar moet ik wat aan doen met mijn expertise. Vrienden laten elkaar immers niet in de steek’.

Zo gezegd ze gedaan en dezelfde dag ging de lelijk Diaz nog onder het mes. ‘Ik was zo blij dat hij zo snel geopereerd kon worden’, zegt vader Jochem blij. ‘Het was wel echt ontzettend veel werk, want Diaz was echt heel erg gerimpeld’, zeg chirurg VanderAerde. ‘Maar het lukte!”, juicht vader Jochem, ‘Opeens had ik wel een mooi kindje. En daar die narcose en pijnstilling jankte hij ook nog eens heel weinig. Ik was echt heel blij’.

De ouders staan nu in de rij om hun kinderen beetje op te knappen. Binnenkort opent  VanderAerde een tweede praktijk in Lelystad. ‘Want daar worden echt veel lelijkerds geboren’, lacht hij.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *