De aankomende president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft aangekondigd een muur te gaan bouwen rondom het Witte Huis om Donald Trump buiten te houden. Dat liet de president-elect vannacht weten in een persconferentie. De muur moet de komende vier jaar worden gebouwd en zal volledig door Trump zelf worden betaald.

“Dit is absoluut noodzakelijk om het land samen te brengen. Er is zo veel verdeeldheid dat we negatieve invloed van buitenaf willen weren. Een muur rondom het Witte Huis moet ervoor zorgen dat de invloed van Trump niet langer voelbaar is. Het wordt de beste muur die de wereld ooit gezien heeft,” verklaarde Biden.

Donald Trump heeft via Twitter laten weten niet op te gaan draaien voor de kosten. “Een absurd idee dat anderen een muur zouden betalen die je zelf wilt plaatsen, terwijl die ander dat niet wil. Hoe komt hij erbij dat dit een kans van slagen heeft?” vraagt hij zich hardop af. Wel wil hij de dialoog aangaan met de toekomstig president. “Ik vind dat je altijd open moet staan voor ideeën van anderen,” voegde hij er namelijk aan toe.

De bewering van Trump dat hij niet voor de kosten zal opdraaien blijkt echter geen boodschap voor Joe Biden. “Als Trump zegt dat hij niet gaat betalen, is dat fake news,” was zijn korte reactie. Biden gaat dus door met de planning van de muur, die hij de naam ‘TussenBiden’ wil geven, omdat de muur letterlijk tussen hem en Trump in komt te staan.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *