De Russische president Poetin heeft de inval in Oekraïne voorlopig uitgesteld. De meeste Russische militairen zijn namelijk nog niet gevaccineerd, en dan is een ander land binnengaan tegen de regels.

Volodymyr Zelensky, de premier van Oekraïne is er blij mee. ‘We willen natuurlijk dat onze mensen Corona krijgen omdat die Russen niet zijn gevaccineerd.’ Daarom heeft Zelensky actie ondernomen: ‘Ik zei tegen Poetin: ‘denk maar niet dat er ook maar 1 ongevaccineerde Rus ons land binnenkomt, want dat zal ernstige consequenties hebben.’

De Russische beer was daar wel van onder de indruk. ‘Poetin zei dat hij dat wel begreep’, zegt Zelensky, ‘Omdat het tegen alle internationale afspraken in zou gaan om zomaar ongevaccineerd en zonder geldige QR-code ons land binnen te vallen. We zitten wel in een pandemie, hè’

De Oekraïense militairen aan de grens met Rusland worden nu allemaal uitgerust met een QR-scanner. ‘Als zo’n binnenvallende Rus geen geldige QR heeft, gaat hij er subiet weer uit’, zegt Zelensky trots.

Door: redactie Buitenland


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *