Woedend is Gerard Stiensma uit Lelystad: heeft hij zijn coronapup net verkocht, wordt de avondklok toch niet afgeschaft. Hij verkocht het beestje vanmiddag nadat de wappies van Viruswaanzin eindelijk een rechtszaak wonnen. ‘Dacht ik eindelijk die rothond niet meer nodig te hebben, wordt de beslissing teruggedraaid’, baalt de 46-jarige Stienstra, die zijn pup vanmiddag op Marktplaats zette.

‘Ik vroeg er 1000 euro voor’, zo vertelt hij, ‘Want ik had er 800 euro voor betaald en wilde er wel winst op maken. Want weet je wat dat voer bij de Lidl kost? Niet normaal duur zo’n beest, dus dat wilde ik wel terugverdienen. En dat lukte gelukkig. Ik werd nog wel verrotgescholden dat ik een Coronapup had, maar dat maakt me niks uit natuurlijk.’ Zoals zoveel gezonde Hollandse mensen kocht Stienstra een puppy of kitten om de lockdown en de avondklok mee door te komen en hij was blij dat er eindelijk weer afstand van kon doen.

Coronakitten is er nog wel

‘Ik was echt blij. Om 20.00 uur kwamen ze dat mormel halen, maar toen kwam die uitspraak. En nu moet ik alsnog binnenblijven vanavond.’ En nu is al het werk voor Stinstra voor niks geweest. ‘Ja, de slapeloze nachten, het gebijt in mijn fikken, de korte nachten, het dure vreten. Allemaal voor niks’, zo baalt de Lelystedeling. Gelukkig heeft hij nog een Coronakitten, zodat hij niet helemaal zonder excuushuisdier zit. ‘Maar met zo’n kutkat kun je weer niet wandelen na 21.00 uur. Het is doffe ellende’, verzucht de dierenvriend.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *