De lockdown wordt verlengd, maar hoe valt dat bij Bekende Nederlanders? De redactie van BVDD Nieuws deed een rondje en begon bij voormalig zanger Marco B., die zegt blij dat zijn dat hij nog vier gasten van boven de 13 jaar kan kan ontvangen.

‘Ik kan altijd erg goed opschieten met mensen van boven de 13 jaar’, zegt Marco B, ‘En dat er dan vier langs mogen komen bij de kerst, dat is voor mij wonderbaarlijk. En ze weten: bij mij hoef je geen mondkapje op.’

Voor Thierry Baudet zijn de rapen gaar. ‘Ik had gehoopt op een echte lockdown’, zo zegt hij. ‘want dan had ik een goed excuus waarom ik Kerst alleen vier. Want door mijn opstelling en gedachtegoed wil er niemand meer bij me langskomen.’

Van Dissel hoopt op nieuwe variant

Jaap van Dissel viert pas Kerst als er een nieuwe variant komt. ‘Het gaat al honderden jaren zo’, zegt hij, ‘Het wordt tijd voor een nieuwe variant met andere maatregelen bij de Kerst.’

De kersverse wereldkampioen dan? Dick Jaspers werd afgelopen weekend voor de vijfde keer wereldkampioen driebanden en dat is voor hem reden voor een feestje: ‘Ik mag vier mensen uitnodigen. Dus dan kunnen we met zijn vijven uit de band springen, als je begrijpt wat ik bedoel’, zegt Jaspers met een knipoog.

Iemand die ook uit de band gaat springen, werd ook wereldkampioen, maar dat zal de meeste mensen ontgaan zijn. De zoon van coureur Jos Verstappen, Max, werd ook wereldkampioen maar dan in de Formule 1. Dat deed hij nog met kleine banden, dus is er reden voor feest ‘Volgend jaar hebben we grotere banden, en dat gaan we vieren’, zegt Max, ‘Want 18 inch is beter dan 13 inch natuurlijk.’

Geile morgen

‘Een hele goede geile morgen’, zo begroet Kim Holland onze redacteur Eduard Mos. ‘Hoor ik nou iets over 18 inch? Dat is altijd beter natuurlijk. Hoe groter hoe beter, en hoe natter hoe heter, zeg ik altijd maar. Net als mijn boom met de kerst.’

Wie in ieder geval geen Kerst thuis viert is Pieter Omtzigt. ‘Nee, ik ben dit jaar elders met kerst’, zegt het gevierde Kamerlid. En zo blijven we bij de politiek, want tot slot spreken we de beste premier die Nederland ooit heeft gehad: Mark Rutte. ‘Ik zeg er niks over jongens, dat heb ik zo afgesproken. Er komt een persconferentie en dan zal ik alles toelichten. Ik heb niet echt een actieve herinnering aan Kerst.’

Door sterverslaggever Eduard Mos


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *