brown jesus artworkPhoto by Pixabay on <a href="https://www.pexels.com/photo/brown-jesus-artwork-33591/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Dolblij zijn ze dat de kerst weer voorbij is. Moeder Bianca (39) en de kinderen Timo (11) en Nils (9) uit Lelystad hebben het elke kerst weer zwaar. Vader Robin van Brakel (42) identificeert zich namelijk als Jezus Christus, en dat geeft een hoop gedoe. ‘Want waar haal je elk jaar weer drie wijzen vandaan? En dat goud en mirre? Weet je wat dat wel niet kost?’, verzucht moeder Bianca. ‘En het hele huis stinkt al dagen naar wierook’, zo doet Timo ook een duit in het zakje, terwijl de kleine Nils klaagt over al die beesten die met kerst in huis rondlopen omdat het op een stal moet lijken.

Komt door woke

‘Het is niet altijd zo erg geweest, maar het werd steeds erger toen er meer aandacht voor dat woke-gedoe kwam’, vertelt Bianca met de wallen onder haar ogen, ‘Ja ik wist wel dat Robin een aparte was, toen ik hem ontmoette, maar dat vond ik toen nog wel aantrekkelijk.’ Ze vertelt dat ze haar man ontmoette terwijl hij met zijn auto met 12 aanhangers een berg opging. ‘Net als mijn grote voorbeeld’, schreeuwde hij toen’, zegt Bianca die toen niet echt een idee had wie Robin bedoelde. ‘Want dat papa zou denken dat hij Jezus Christus was, dat wist je toen nog niet hè?, zegt Nils. ‘Nee, anders hadden we wel een andere papa gehad’, lacht Timo.

De woke-beweging is er debet aan dat het nu allemaal zo erg is in huize Van Brakel. Dat is wel de stellige overtuiging van het gezin. ‘Toen mannen kinderen konden krijgen, er een x op het paspoort mocht en vrouwen niet meer menstrueerden, maar dat het ging over personen die menstrueren, toen ging het los’, zo herinnert Bianca zich nog goed’. ‘Komt die malloot opeens in een gewaad en op sandalen de trap af’. Nils herinnert het zich ook nog goed: ‘Papa beetje gek geworden’. ‘Die kerel was altijd al helemaal leip’, vindt Timo.

Bianca met Timo (r) en Nils

LHBTIQ+JC

Maar je zit er natuurlijk wel mee als gezin, maar dat vindt vader Robin niet bezwaarlijk: ‘Nee, geen Robin, maar Jezus Christus’, zo verbetert hij onze verslaggever, terwijl hij uitlegt, ‘Ik identificeer me al jaren als Jezus Christus, en het wordt tijd dat dat eens erkend wordt. Er zijn veel meer mensen die zich als Jezus Christus identificeren, maar die daar niet openlijk voor kunnen, durven, of mogen komen. En dat is heel erg’. En hij vertelt dat hij veel te maken heeft gehad met pesterijen en zelfs uitsluiting. ‘Vooral in de kerk geloofden ze me niet’, zegt hij triest. Daarom gaat de woke-beweging hem aan het hart, maar ook nog niet ver genoeg: ‘Heel die beweging zorgt ervoor dat iedereen kan zijn wie die wil zijn en daarom kan ik dit nu doen, maar er missen ook een paar letters in de afkorting en daarmee sluiten ze mensen zoals ik uit.’ Dus stelt Van Brakel een nieuwe afkorting voor: LHBTIQ+JC. ‘Op die manier zou het pas echt recht doen aan de verschillende identiteiten’, zegt hij.

Zin in Pasen

Robin, pardon, Jezus Christus, start nu een procedure om officieel erkend te worden als Jezus Christus. ‘Ik wil dat er Messias is mijn paspoort komt te staan’, zegt hij. En zijn gezin steunt hem daarbij, omdat ze allemaal vinden dat je moet kunnen zijn wie je bent. ‘Ja’, zegt Nils, ‘Papa moet gewoon Jezus zijn als hij dat wil’. Moeder Bianca hoopt vooral dat hij dan water in wijn gaat veranderen. ‘Ja, dat heb ik wel nodig’, lacht ze, ‘Behalve bij Pasen, want we slaan Robin elk jaar met liefde aan het kruis.’

Door: verslaggever Eduard Mos


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *