Het is natuurlijk terecht dat ik uit de commissievergadering werd verwijderd. Dat vindt Thierry baudet die exclkusief reageert op zij verwijdering uit een commissievergadering omdat hij geen mondkapje droeg. ‘Het moet natuurlijk niet mogen om in het kader van het algemeen belang het overheidsbeleid aan te vechten’, zegt Baudet, ‘dat staat heel duidelijk in de standpunten van Forum voor Democratie, en dat deed ik met het weigeren van een mondkapje wel.’

‘Daarbij vind FvD de fundamenten van rechtsstaat heel belangrijk’, zegt Baudet, ‘Regels die democratisch tot stand gekomen zijn, moeten gehandhaafd worden. FvD vindt dat er strenger gestraft moet worden en beter gehandhaafd. Dus ik ben blij dat wij niet in de regering zitten, want dan had ik nog veel strenger gestraft geworden.’

Baudet betuigt dan oom spijt. ‘ja het is echt treurig dat ik me zo heb laten gaan en dat ik juist de veiligheid en gezondheid die wij hoog in het vaandel hebben staan, zo in gevaar heb gebracht.’ De Forum-hoofdman zegt daarom toe dat hij zich de komende jaren niet meer laat zien in de Tweede Kamer. ‘En daar zijn we heel blij mee’, zegt een woordvoerder.

Foto Baudet: uitsnede uit Youtube-video

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *