De Coronahelden Mark Rutte en Hugo de Jonge moeten beiden een standbeeld krijgen. Dat vindt de Nationale Commissie voor de Kunsten die elk jaar kiest welke Nederlanders niet vergeten mogen worden. ‘Dit jaar is dat natuurlijk Mark Rutte, de beste premier van Nederland’, zegt Jorinde Bloem. ‘En Hugo de Jonge is natuurlijk de beste Coronaminister die we gehad hebben. En 1 en 1 is 2, dus krijgen we 2 immense standbeelden’, zo jubelt ze.

Eerder werd al bekend dat Mark Rutte een standbeeld kreeg omdat hij al 10 jaar de beste premier van Nederland was, maar nu komt daar nog een standbeeld bij. Deze keer gaat er een paar miljoen euro naar een standbeeld waar het coronaheldenduo samen op komt. ‘Het is echt een dynamisch duo’, zegt Bloem die ook op de kieslijst voor de VVD wilde komen, ‘En die dynamiek willen we terugzien ook. Daarom mogen alleen de beste kunstenaars aan dit beeld werken.’ En dat is dan ook de reden dat het heel duur wordt.

‘Duur, duur, wat is duur?’, lacht Bloem, ‘Een paar miljoen om deze coronahelden te eren is natuurlijk een koopje. Echte helden verdienen meer dan applaus, dat weten we allemaal. Daarom is een beeld voor deze politici terecht.’

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *