Volgens Bondscoach Frank de Boer moet Oranje de lat hoog leggen, en op de toppen van hun kunnen spelen tegen Oostenrijk, morgen op het EK. ‘Ja’, bromt de coach als hem daarnaar wordt gevraagd. Volgens De Boer kent Oostenrijk veel pieken en dalen en is het daardoor lastig om in te schatten hoe moeilijk de wedstrijd wordt. ‘Ja’, bevestigt de trainer.

Of de wedstrijd een hoogtepunt of een dieptepunt wordt, moet nog blijken. Vindt ook De Boer: ‘Ja’. In welke opstelling ons Oranje de tegenstander moet bedwingen is nog niet duidelijk. Al lijkt het logisch om weer voor een 3-5-2-opstelling te kiezen net als tegen Oekraïne. De Boer is het daarmee eens: ‘Ja’.

Mocht Oranje winnen dan klimt het op de ranglijst, en zijn de leeuwen vrijwel zeker van de volgende ronde. Maar het is dan wel belangrijk dat het spel niet bergafwaarts gaat. Maar volgens de Boer gaat dat niet gebeuren: ‘Nee’. Volgens hem kunnen de spelers bergen verzetten, is Oostenrijk daarom geen partij voor Nederland. ‘Nee’, zo verklaart de coach.

Het is volgens de Oranjestaf dan ook logischer dat de Oostenrijkers als een berg tegen de wedstrijd opzien, maar moet er tegelijk gewaakt worden dat de oranje spelers al gouden ergen zien. ‘Ja’, zo sluit bondscoach De Boer af.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *