Mensen die een hond hebben zijn ongelukkiger dan normale mensen die geen huisdier hebben. Dat blijkt uit onderzoek van klinisch dierenpsycholoog Bernadette Berg die hoopt te promoveren op dit precaire onderwerp. ‘Sowieso ben je psychisch niet helemaal in orde als je een huisdier neemt, maar als je een hond neemt ben je extra kwetsbaar’, stelt Berg.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een hond nemen graag de baas spelen. ‘Ze zeggen niet voor niets dat honden een baasje hebben’, zegt Berg, ‘Maar degenen die de baas zillen zijn, hebben echt een psychische uitdaging. Meestal zijn mensen die de baas willen spelen dominant en narcistisch. Dus hondenbezitters zijn dat ook.’

Berg: ‘Hondenverbod zou helpen’

Daarnaast blijkt uit onderzoek van Berg dat mensen het meest gelukkig worden van zonnig en droog weer. ‘En wie lopen er in de regen buiten? De hondenbezitters!’, zegt Berg, ‘En daar word je dus ongelukkig van. Dus naast dat ze narcistisch zijn, zijn ze ook ongelukkig. En dat is een gevaarlijke combinatie.’ Berg pleit er dan ook voor dat alle hondenbezitters eerst een psychologische keuring ondergaan, die ze heeft ontwikkeld. ‘En anders verbiedt de regering het bezit van die rotbeesten maar’, zo zegt ze terecht.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *