Kinderen die stotteren hebben dat te wijten aan hun moeder. Dat zegt deskundige Wybren van der Meer die er onderzoek naar deed. ‘De meeste moeders van kinderen die stotteren zijn tijdens de zwangerschap letterlijk en figuurlijk te veel met zichzelf bezig geweest’, zo legt hij uit.

Zo eist de seksualisering van de hedendaagse maatschappij weer een zware tol. Want nu zijn het kinderen die slachtoffer worden van de seksdrift van hun ontaarde moeders. Van der Meer legt uit: ‘Van alle kinderen die stotteren is bekend dat hun moeder zichzelf bevredigd hebben met een vibrator tijdens de zwangerschap van hun stotterende kind’.

Onderzoeker Wybren van der Meer

‘De trillingen die die vibrator heeft veroorzaakt, zorgt ervoor dat kinderen hun hersenen teveel trillingen te verwerken krijgen. En daarom stotteren ze’, zegt de deskundige. De verklaring lijkt plausibel omdat veel gestotter klinkt alsof er een vibrator aangezwengeld wordt.

‘Bij kinderen van vrouwen die zichzelf bevredigden zonder vibrator, hoor je dan ook geen gestotter’, vindt Van der Meer. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen effect is. ‘Gebruikten vrouwen een komkommer of dikke winterpeen, dan zijn de kids later meestal vegan.’

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *