person getting vaccinatedPhoto by Gustavo Fring on <a href="https://www.pexels.com/photo/person-getting-vaccinated-3985170/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Het was een hard gelag voor de 11-jarige Ian Nijhuis uit Lelystad. Hij moest gewoon naar school na zijn eerste Coronavaccinatie. ‘Ik had geeneens bijwerkingen’, zegt hij balend, ‘Zelfs niet eens pijn in mijn arm, dus moest ik gewoon naar school van mijn vader.’

Het zal niemand ontgaan, maar sinds deze week worden ook kinderen eindelijk gevaccineerd tegen Corona, of Covid. En ook Ian maakte gelijk een afspraak. ‘Ja, ik zag dat wel zitten, een paar dagen thuis van school door de bijwerkingen, of misschien naar het ziekenhuis met Myocarditis’, vertelt de jongen uit groep 8. Maar dat viel dus tegen, want hij moest gewoon naar school. ‘Toch had mijn moeder echt gezegd dat ik ziek zou worden.’, zegt Ian, ‘Ze zei dat ik op zeker hoge koorts zou krijgen, of bloedklonters, of iets met mijn hart, en anders wel verschrikkelijke spierpijn’.

Moeder volgt wappies

De verstandige basisschoolleerling hoopte dat hij door die bijwerkingen wel een paar dagen geveld zou zijn en niet naar school zou hoeven. ‘Of anders zoveel prikpijn zou hebben dat ik niet kon schrijven op school’, lacht hij. Maar dat gebeurde dus niet. Het was het wel volgens hem waard geweest als die bijwerkingen wel hadden plaatsgevonden, want dat vaccineren was geen sinecure. ‘Die prik zat er zo in hoor’, zegt hij, ‘Maar mijn moeder volgt al die wappies op twitter, zo noemt mijn vader die mensen. Want dan komt mama weer met iets van poepieloempie ofzo – echt grappige naam trouwens -, of een Engel, geen idee. Maar ze wilde in ieder geval door hun niet dat ik ging naar de vaccinatie. Het was een groot drama. Ze zei dat ze school ging schrijven, en de GGD bellen, en de politie, over dat een prik verkrachting is enzo. Echt beschamend, alsof het Ali B is die prikt.’

Dus is hij uiteindelijk stiekem gegaan. ‘Met mijn vader’, zegt Ian, ‘want die zegt dat ze echt niks aan me gaan geven waar ik ziek van word, of wat schadelijk is. Want dat zeggen weer die andere mensen op twitter: Doc Boks ofzo, En iemand met Rant in zijn naam. En dat klopte helaas.’ Maar Ian heeft goede hoop dat hij bij zijn tweede vaccinatie wel bijwerkingen krijgt. ‘Ja, het kan nog’, zegt hij, ‘Want volgens mijn vader is alles verloren als de hoop is verloren. Dus ik hoop dat ik na die tweede prik wel een paar daagjes vrij ben door de bijwerkingen.’

Door: Redactie Zorg


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *