Virologen maken zich grote zorgen over de snelle verspreiding van Douwe Bob varianten. ‘Als we niet uitkijken wordt het nog erger dan Omikron’, zegt Viroloog Kuijpers. Afgelopen maand werd bekend dat er twee nieuwe Douwe Bob varianten gezien zijn, ‘maar een derde lijkt ook heel waarschijnlijk’, zo waarschuwt Kuijpers.

‘We weten natuurlijk niet hoe dit gaat aflopen’, zegt de vermaarde viroloog, ‘Want deze drie varianten zijn alleen nog maar de varianten waarvan we weten dat ze bestaan. Wat er onder de oppervlakte gebeurt, is nog volslagen onduidelijk. Mogelijk zijn al varianten in aantocht waarvan we niet weten dat het de Douwe Bob variant is. En welke varianten er de komende jaren nog opduiken, en waar dat gebeurt, en hoe vaak, dat blijft gissen. Maar veel modellen zijn somber daarover, die vrezen ook de Douwe Bob variant.’

De vraag is wat er gedaan moet worden om te voorkomen dat de Douwe Bob varianten de overhand krijgen? Volgens Kuijpers is er maar 1 oplossing: ‘Douwe Bob moet in quarantaine. Zo lang mogelijk!’.


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *