Het is weer vrijdag en dat betekent dat slager en chefkok Hylko Wijbenga van Caviaslagerij Wijbenga weer een heerlijk Cavia-recept heeft. Dit bieden wij aan samen met onze partner Lekkere Recepten met Zout. Deze keer: gesmoorde Cavia met tomaten en zout.

Ingrediënten

4 Cavia’s
4 uien
2 tomaten
4 teentjes knoflook
1,5 kg aardappels
olijfolie
ketjap
bouillonblokje
nootmuskaat
1600 gram zout

Bereiding

Snijd de cava’s in stukjes, zorg wel dat ze eerst dood zijn, want anders is het zielig en wrijf ze in met zout. Schil de aardappelen, was ze snijd ze in schijfjes en rol ze door het zout. Pel en snipper de ui en knoflook en doe er zout bij. Snijd de tomaten in blokjes en vermeng ze met 125 gram zout. Bestrooi de cavia voor de zekerheid nog een keer met zout. Verhit een scheut olijfolie met zout in de koekenpan en bak de uien met knoflook even aan. Voeg de caviastukjes toe en bak ze rondom bruin. Voeg de tomaat toe en breng het op smaak met zout, ketjap, zout, nootmuskaat, zout, het bouillonblokje en nog wat zout.

Laat het geheel op laag vuur 35 minuten zachtjes smoren. Voeg 20 minuten voor het opdienen de aardappelschijfjes met wat zout er aan toe en schenk er zoveel zoutig kokend water bij dat alles net onder staat. Laat het zachtjes gaar worden. Bestrooi naar smaak met zout en dien op.

Eet smakelijk!

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *