Winkeliers mogen een exclusieve aanbiedingen meer aanbieden, omdat dat een inclusieve samenleving inde weg staat. Dat vindt de actiegroep Altijd Inclusiviteit. Woordvoerder Azume Aslan zegt: ‘Om een woke society te creëren, met equalness voor everbody en iedereen, moeten we kapitalistische en masculiene machtsstructuren naar beneden halen.’

Dat is een duidelijk verhaal natuurlijk. ‘When we are talking about activisme en politiek, dan is this of course een van de eerste dingen die aangepakt moeten worden. Zeker met fascisten en racisten die in de Tweede Kamer zitten’, zegt Aslan.

Ze streeft duidelijk naar een inclusieve maatschappij waarin er geen plek is voor andersdenkenden end at is waarom een exclusieve aanbieding niet kan. ‘Het zijn echt witte male machtstructuren die zelf via aanbiedingen hun white supremacy aan ons antifascisten willen pushen, en that must stop’, zegt ze in het kenmerkende woke Engels-Nederlandse taalgebruik van activistisch Amsterdam.

Het gevolg is dat er nu een voorstel ligt waarin exclusieve aanbiedingen worden verboden. De politiek buigt zich daarover en voert het waarschijnlijk nog dit jaar in.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *