Grote bierbrouwerijen mogen in de toekomst alleen nog halalbier maken. ‘Iedereen moet kunnen genieten van een biertje’, vindt woordvoerder Bernhard Berg van de gezamenlijke brouwerijen, ‘dus gaan we halalbier maken’.

Een feest is pas echt feest als er bier is en als iedereen mee kan drinken, zegt Berg. ‘Wij vinden het belangrijk dat de samenleving inclusief wordt, en daarom doen we graag mee met ons bier.’ Verschillende organisaties juichen het plan toe, omdat dit idee ervoor zorgt dat een groot gedeelte van de inwoners van ons land die buitenspel dreigden te komen staan, nu ook gewoon naar de kroeg kunnen. ‘Ja, als ze weer open mogen van Rutte natuurlijk. En dat duurt vast nog heel lang, dus tegen die tijd is ons halalbier wel klaar’, glundert Berg.

De stap naar halalbier past in een tijd waarin er steeds meer geëxperimenteerd wordt met onorthodoxe maatregelen. Zo werd in Lelystad al succesvol geëxperimenteerd met Halal-paaseieren. ‘Dus daar gaan we de pilot met halalbier ook uitrollen’, zegt Berg. ‘Lelystad is echt een voorbeeld voor Nederland aan het worden op het gebied van inclusiviteit, en daar werken wij graag me samen.’

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *