Esmeralda Mos baalt, ze is alweer gezakt voor de Coronatest. ‘Voor de vierde keer al’, zucht ze, ’terwijl ik me telkens zo goed voorbereid.’ Maar Mos is niet de enige die zakt voor de test, uit cijfers blijkt dat slechts 12% van degenen die zich kwalificeren voor de test een positief resultaat behaalt. BVDD Nieuws probeert met Mos te achterhalen hoe dat nou komt.

‘Ik doe echt alles goed’, zegt de 27-jarige Mos uit Scherpenzeel en ze somt op: ‘Ik hou afstand, was mijn handen stuk, desinfecteer mijn winkelwagentje, doe alleen boodschappen, werk thuis, draag een mondkapje waar dat moet, blijf thuis als ik klachten heb, en vermijd drukte. En toch zak ik elke keer voor die rottest.’

Doet Mos dan iets fout bij het maken van een afspraak misschien? ‘Nee, ook dat is het niet’, verklaart ze. ‘Ik maak gewoon via DigiD een afspraak, of doe het telefonisch. Ik heb de test nu vier keer gedaan, en ik heb 2x gebeld, en 2x online een afspraak gemaakt. Dus dat kan het niet zijn.’ Daarbij verklaart ze ook plechtig dat ze de test op de juiste locatie en op de juiste tijd heeft gedaan. ‘Ja, want 1x moest ik zelfs naar Lelystad voor de test. Je begrijpt dat ik dat wel 6x heb nagekeken. Want Lelystad, daar wil je niet dood gevonden worden natuurlijk.’

Hoe zit het dan met de rest van de voorbereiding op de test. Is dat wel goed gegaan? ‘Ik heb gewoon op Facebook en Twitter alles gelezen’, zegt Mos, ‘Alle reacties van de deskundigen onder de artikelen van RTL en de NOS enzo. Filmpjes op YouTube en Bitchute. Net zoals alle experts.’

Uiteindelijk lijkt het maar aan 1 ding te kunnen liggen: De test zelf. ‘Ja, dat moet haast wel’, zo zegt Mos peinzend, ‘Ik denk dat het stokje gewoon niet dicht genoeg bij mijn hersenen komt, waardoor de kennis niet goed overgebracht wordt en ik dus telkens zak. Ja, dat is het! Ik ga snel een nieuwe afspraak maken en dan vraag ik of het stokje wat dieper kan!’

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *