Bejaarden moeten meer belasting gaan betalen. Dat vindt de dienst Belastingen. ‘Bejaarden maken bovenmatig gebruik van de voorzieningen van de Rijksoverheid en het wordt tijd dat ze aan die service gaan meebetalen’, verklaart Eduard Mos, die directeur is van de dienst.

Volgens Mos blijkt uit onderzoek dat bejaarden veel meer kosten dan normale mensen. ‘En dus is het redelijk om een gedeelte van die kosten terug te vorderen’, vindt hij, ‘zeker gezien het feit dat die ouderen vanaf 55 jaar steeds onwilliger worden om te participeren in het arbeidsproces.’ Dat zou zeker voor nog ouderen gelden, omdat, zo blijkt uit cijfers, bijna niemand van boven de 75 nog een baan heeft.

Maar bejaarden profiteren nog veel meer volgens de directeur: ‘Ken jij mensen van 30, 0f 42 jaar die AOW ontvangen? Ik ook niet’. En hij vervolgt: ‘Terwijl alle bejaarden dat wel krijgen. En wat doen ze ervoor terug? Niks!’ Het moet worden zoals bij de bijstand vindt Mos: ‘Bijstandtrekkers zijn ook een last voor de maatschappij, en die moeten werken voor hun uitkering. Zo moeten we die bejaarden gewoon een extra belasting aanslag geven: een bejaardentax. Dan zijn ze nog een beetje van nut.’

Door redactie

2 gedachte over “Ouderen moeten meer belasting betalen: bejaardentax in de maak”
  1. Bejaardentax……………………laten we eerst eens de pensioenen indexeren…..bejaardentax, lachwekkend, indien we alle asieelzoekers eens wat minder geven komen we een heel end!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *