Vloekend dringt Martijn Mos uit Kijkduin voor in de rij van de kassa bij de plaatselijke buurtsuper. Mensen kijken hem angstig aan, maar niemand durft wat te zeggen tegen het toch ietwat ongure type. ‘Zo gaat het elke dag’, verzucht bedrijfsleider Peter Nijhuis. Maar Martijn ziet geen kwaad in zijn gedrag.

‘Ze moeten gewoon niet zo zeiken’, zegt hij, terwijl hij in bij de groenteboer even verderop een appel uit het fruitschap haalt en opeet, zonder te betalen. ‘Ik heb honderden euro’s uitgegeven aan een van de beste lifecoaches om zo te worden, dan ga ik er toch zeker niet mee stoppen?’

Mos volgt dus de trend die maatschappelijk gezien al langer aan de gang is. Mensen voelen dat er meer is in het leven, gaan op zoek naar zichzelf en zoeken daar hulp bij. En dan komen ze bij mensen als ultrasonistisch lifecoach Eduard Nelemans. Hij kijkt trots naar de verrichtingen van zijn voormalig coachee. ‘Martijn heeft eindelijk ontdekt wie hij werkelijk is’, zegt lifecoach Nelemans tevreden, ‘Hij is wel vaak in therapie geweest bij mij om op ultrasone wijze de blokkades uit het verleden en indoctrinatie met wat anderen van hem verwachten weg te werken. Maar dat is gelukt’.

Mos komt er ondertussen bijstaan terwijl hij voor de voeten van zijn coach op de grond spuugt: ‘Wat doe jij hier nou man, flikker toch op zeg’. Coach Nelemans knikt Mos bemoedigend toe: ‘Lekker bezig zo, man, blijf dicht bij jezelf!’ En tegen onze verslaggever: ‘Sommige mensen zouden het gedrag van Martijn asociaal noemen, maar feitelijk is hij nu gewoon authentiek bezig.’

Door: Wetenschapsredactie


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *