Eduard Mos

Lijsttrekker Eduard Mos van Forum voor Democratie Dronten is niet bij met zijn onverkiesbare plek voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. ‘Ik ben er goed ziek van’, zo zegt Mos boos, ‘Zet je je zo in voor het FvD, sta je nog op een onverkiesbare plaats als lijsttrekker.’

Mos is al jaren actief voor Forum voor Democratie. ‘Het is natuurlijk de enige partij waar complotdenkers en wappies een ongehoorde stem krijgen’, zegt Mos ‘En daar voel ik me natuurlijk erg toe aangetrokken, want anders was ik wel lid van een kartelpartij geworden. Maar ik noem het natuurlijk compleetdenkers, en alternatieve waarheden, dat is logisch.’

Al jaren is Mos dus bezig voor de partij die de gevestigde orde wil opschudden, maar een beloning lijkt er niet in te zitten. ‘Ik had gehoopt op gratis geld als raadslid. Net zoals dat onze voorman Baudet pas 10 Kamervragen in 2 jaar heeft gesteld. Ja, zo wilde ik ook wel geld verdienen.’ Dus nam Mos alle klusjes op zich die nodig waren: ‘Fakenews, verspreiden op het Forum-account, dingen toepen over Tribunalen, pro-Poetin berichten schrijven, ik heb zelfs een Canadese vlag als profielfoto op Twitter genomen, Corona ontkennen en vaccins bewust belachelijk maken. Echt alles om de wappies maar te pleasen en stemmen te trekken.’

En toch bleef waardering uit, en is Mos onverkiesbaar. En dat steekt: ‘Ja, als lijsstrekker van Forum voor Democratie Dronten kom je gewoon niet in de gemeenteraad. Ik voel me gewoon niet serieus genomen.’

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *