Harskamp, LFD Harskamp, 2 december 2007 Fotoreportage Barret en Accuracy (Sniperopleiding) verslag sniperopleiding

Het leger zet bewust snipers, dat zijn scherpschutters, in die helpen bij het uitvoeren van Coronatest. Volgens de Commandant van het leger is dat handig, ‘want dan kunnen deze uiterst goed getrainde mannen alvast oefenen voordat ze moeten helpen bij het vaccineren van onwilligen.’

De Bizon-brigade van de Landmacht heeft een zogenaamde XL-coranateststraat opgezet die bemand wordt door militairen. En onder die militairen zitten ook scherpschutters, die getraind zijn om tot op 1500 meter vijanden uit te schakelen. Daarnaast zijn er ook geneeskundige soldaten, zogenaamde hospikken aanwezig die kunnen helpen, ook als het uit de hand loopt. BVDD Nieuws zit altijd boven het nieuws dat je nergens anders hoort, en vond uit dat de teststraat een dekmantel is om te kunnen oefenen met vaccineren.

‘Of ze nu een kogel of vaccin schieten’

Het leger staat altijd klaar als het land in nood is. ‘En dat is nu ook het geval’, zegt de legercommandant. ‘Als het nodig is worden mensen op 1500 meter afstand gevaccineerd. Want of ze nou een kogel of een vaccin schieten, dat maakt voor onze professionals niet uit. Als ze maar kunnen knallen’, klinkt het enthousiast.

Foto’s: Ministerie van Defensie

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *