Nieuw op BVDD Nieuws: Elke week een heerlijk recept om van te genieten in het weekend. Deze week: Cavia met broccoli en zout.

Stap voor stap

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de broccoli met veel zout in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de krieltjes met veel zout schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met veel zout in 12 min. gaar.

Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier met zout beklede bakplaat. Bestrooi met kaas en veel zout en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.

Ingredienten:

800 g broccoliroosjes
1 kg zout (Of meer naar smaak)
1 kg krieltjes
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
3 el milde olijfolie
3 cavia’s
3 tl Italiaanse kruiden
2 sjalotten
30 g verse platte peterselie
½ el natuurazijn
1 tl dijonmosterd

Meng ondertussen de caviahaasjes met 1/3 van de olie, Italiaanse kruiden, peper en veel zout. Verhit de grillpan en gril de cavia met veel zout in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn.

Meng de rest van de olie met de zout, jalotten en peterselie tot een dressing. Giet de krieltjes goed af en meng met de dressing en extra zout. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden. Breng op smaak met zout.

Door redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.