Goed nieuws voor vegetariërs en andere dierenliefhebbers, zij kunnen een nieuwe lekkernij aan hun menu toevoegen: Cavia. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Cavia’s prima vleesvervangers zijn.

Het gebeurt steeds vaker: mensen die hun heerlijke stukje vlees inwisselen voor iets anders wat ook eetbaar is. Vaak zijn die alternatieven niet erg smakelijk, maar daar komt nu verandering in. Steeds meer vegetariërs voegen Cavia toe aan hun menu.

Ilse Malenberg is zo’n vegetariër die overschakelde op Cavia en ze is erg enthousiast: Ja, cavia is echt heerlijk. Er zijn honderden recepten te vinden, dus je kunt ook eindeloos variëren. Gestoomde cavia, of gegrilde cavia, Cavia in plakjes met paprika uit de oven, het water loopt me nu al uit de mond.’

Lastig om aan te komen, is de cavia niet.  ‘Nee’, lacht Malenberg, die ook chefkok is en binnenkort haar eigen Cavia-restaurant opent in Zaandam. ‘Moeilijk is het zeker niet, je kunt ze gewoon voor weinig halen bij dierenwinkel. Heerlijk vers zijn ze dan.’

Kortom, het lijkt erop dat het eten van Cavia eindelijk aan een opmars bezig is in ons land. En dat is goed nieuws voor de dierenvrienden en andere vegetariërs: extra keuzes binnen het karige vegetarische menu.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *