abstract accuracy accurate aimPhoto by Pixabay on <a href="https://www.pexels.com/photo/abstract-accuracy-accurate-aim-262438/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Het verhaal dat darter Raymond van Barneveld zijn wedstrijden bewust zou verliezen, blijkt volledig verzonnen te zijn. De sportredactie van BVDD sprak met de voormalige topdarter. ‘Lùistâh, ik win al jaren nie meâh, dus laat staan dattik bewus ken velieze, ik ben al blè dattik dat bogt nog raak.”, zegt hij in zijn kenmerkende dialect.

Barney raakt al jaren geen pepernoot meer, waardoor matchfixers hem niet eens meer benaderen, omdat het verlies als een verrassing moest komen. ‘Ik gaui auk wel ‘ns peâh ongeluk bauve de 100, maah dat is geen redâh tot matchfixing’, zegt Van Barneveld. Een matchfixer die wij spraken beaamt dat: ‘We willen toppers hebben die dan verliezen van een onbekende. Dus de volegnde keer dat Raymond wint, dan is dat wel verdacht’, zegt de een anonieme Matchfixer uit Lelystad met de bijnaam Matchstick..

De carriére van van Barneveld lijkt nu als een nachtkaars uit te gaan. Door al zijn verliespartijen begint hij steeds meer op wielrenner Tom Dumoulin te lijken, zo zegt de Matchstick, ‘Want die kan ook niet darten’.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *