Als iedereen zijn kaart vol heeft met alle 4 de coronavaccinaties, dan moet je de kaart kunnen inleveren voor een gratis pizza. Dat vindt het Verbond voor pizzabakkers. ‘Nu het zo goed gaat met boosteren, moeten gevaccineerden daar natuurlijk voor beloond worden’, zegt Peter Nelemans van pizzeria Milano uit Lelystad, die ook voorzitter van het Verbond is.

Pizzabakker Peter Nelemans

‘Ik heb zelf al 2 vaccinaties en een booster’, vertelt hij trots, ‘En waarschijnlijk komt er ook nog een vierde bij. Het is net vier op een rij, en als je er vier op een rij hebt, dan heb je gewonnen!’ Bij een overwinning hoort een prijs, zo redeneert de pizzabakker, die op veel bijval van andere pizzabakkers kan rekenen. ‘Bij ons verbond is iedereen voor. Zowel voor vaccineren, als voor een gratis pizza’, zegt Nelemans.

Niet bang voor wappies

Bang voor negatieve reacties van antivaccinatiewappies is hij niet. ‘Nee’, daar hoef je geen rekening mee te houden’, zegt de Verbondsvoorzitter, ‘Ze eten toch geen pizza omdat ze de langetermijneffecten van de ingrediënten niet kennen. Wat natuurlijk onzin is, want iedereen weet dat teveel pizza hartstikke ongezond is. Daarom eten verstandige mensen ook maar af en toe pizza. Net zoals dat je ook maar af en toe een vaccin krijgt.’

Hij komt weer terug bij zijn oorspronkelijke plan van de gratis pizza. ‘Misschien is het wel leuk om er ook een gratis fles wijn of fris bij te doen, als je 4 verschillende vaccinaties hebt, want dat is wel echt heel bijzonder’, zo filosofeert hij er op los. ‘Ach mij maakt het allemaal maar niet uit. Iedereen met een QR-code is welkom. Zolang het ministerie me maar betaalt van onze belastingcenten!’

Het ministerie heeft naar verluidt wel oren naar het plan.

Door: Redactie Binnenland


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *