De presentatie van het nieuwe coalitieakkoord gaat voorlopig niet door. Dat heeft beoogd premier Rutte bekend gemaakt. Volgens de beste premier die Nederland ooit heeft gehad heeft teambaas Toto Wolf van Mercedes een protest tegen het akkoord ingediend.

‘Volgens de heer Wolf zijn we met de plannen die we wilden presenteren uit de bocht gevlogen, ‘vertelt de aangeslagen Rutte. ‘En dat terwijl wij juist dachten op de goede weg te zijn.’  Volgens de teambaas is het onmogelijk om in de laatste weken van het jaar een nieuw kabinetsplan te presenteren, omdat Rutte eerder had gezegd dat het niet voor de Kerst zou gebeuren.

Het spel is volgens Rutte nu op de wagen: ‘Wij begrijpen dat Toto Wolf aan de weg wil timmeren, en alle mogelijke wegen wil bewandelen. Maar wij hebben de laatste weken flink gas gegeven om toch nog in het oude jaar tot een akkoord te komen.’

Toppremier Rutte is er dan ook van overtuigd dat het protest geen stand houdt. ‘En daarbij heb ik het record van de langstdurende formatie al binnen. Dus een prijs pak ik sowieso!’

Door: Politieke redactie BVDD


Steun ons!

BVDD Nieuws is gratis te bezoeken en dat blijft ook zo. Maar als je een kleine waardering over hebt voor dit artikel, dan zou dat geweldig zijn! Want jij wilt toch ook bijdragen aan onze missie: BVDD? Jij wilt toch ook weten waar iedereen over praat bij de koffieautomaat? Want jij denkt net een stapje verder dan de rest.

Bedrag

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *