Experimenten met zelfrijdende auto’s worden stopgezet, nadat er verschillende ongelukken zijn gebeurd met het automatisch inparkeren. De meeste zelfrijdende functies werkten prima, maar het inparkeren bleef problematisch.

‘We moeten ons een beetje schamen’, zegt hoofdontwerper Steven Keane, ‘Maar wij zijn ook maar mensen. We hebben echt alles in nagekeken, maar konden geen probleem ontdekken. En toch bleef het bij het inparkeren fout gaan.’ Naar verluidt werden tienduizenden regels code nagekeken, en herschreven, maar de auto’s beleven maar botsen, juist veel te ver van de stoeprand geparkeerd staan, of tientallen keren steken voordat het goed ging.

Maar uiteindelijk werd toch de oorzaak gevonden. Keane vertelt: ‘De oorzaak was een ontwerpster. We hebben haar laten programmeren. En dat programmeren ging prima, maar ja, ze was wel een vrouw.’ De dame in kwestie heeft nu een functie elders in het bedrijf gekregen. ‘We trekken nu een man aan, om het parkeren goed te programmeren’, zegt Keane.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *