Arjen Lubach is de nieuwe designated survivor. Dat heeft premier Rutte besloten, zo melden bronnen rond het Binnenhof. Naar verluidt is Rutte dolblij met de manier waarop Lubach afgelopen zondag het kabinetsbeleid ondersteunde in zijn TV-programma. ‘Ik wilde dat ik dingen net zo goed kon uitleggen als Arjen’, zei premier Rutte.

De premier is dan ook zeer blij dat minister Ollongren via haar partner zo’n kort lijntje met Lubach heeft. ‘Dan kan ik alle plannen die we hebben via Lubach pluggen. Heel Nederland lacht er om, maar ondertussen hebben we dan iedereen geïndoctrineerd.’ Bang dat complotdenkers die connectie snel zullen vinden zijn Rutte en Lubach niet: ‘Nee, joh, die zogenaamd kritische denkers snappen niks.’

Elk jaar zit tijdens Prinsjesdag een belangrijk persoon als een minister of staatsecretaris in een bunker. Mocht er een aanslag komen, dan is die persoon degenen die de leiding in het land overneemt en het regeringsbeleid voortzet. Vanaf nu is Lubach dat, zegt de beste premier van Nederland. ‘Aan zijn tv-uitzending over complotten en algoritmes, kun je wel zien waarom’, glundert Rutte.

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *