Het is ze toch gelukt: activist en basisschooldocent Arzu Aslan en Kamerlid en complotdenker Thierry Baudet weten Nederland te verenigen. Links of rechts, gelovig en niet-gelovig, cis- of transgender, wit of POC, homo of hetero, ze verenigen zich in hun aversie tegen de uitspraken die Baudet en Aslan doen op twitter. Daarom zouden ze tot verbinder van het jaar moeten worden uitgeroepen, zo vindt Eduard Mos van het comité Verbinden doe je Samen.

Activist Aslan krijgt heel Nederland over zich heen met haar woke-statements, zoals toen ze in vrijheid kon twitteren vrouwenonderdrukking in Afghanistan net zo groot is als de vrouwenonderdrukking in Nederland. En FvD-voorman Baudet krijgt alle weldenkende mensen over zich heen omdat hij complotwaanzin deelt over vaccinaties en 9/11.

Daarmee dragen beiden in hoge mate bij aan een verenigd Nederland, waarin inwoners van alle gezindten gezanmelijk optrekken tegen de waanzinnigheid die ons land heeft getroffen, zo vindt het Comité Verbinden dor je Samen.

‘Zowel Aslan als Baudet worden dan ook genomineerd voor de prijs van Verbinder van het Jaar’, zegt onderzoeker Eduard Mos uit Scherpenzeel, ‘Want dat twee zulke extremen elkaar zo goed zouden vinden, dat is uniek te noemen. Zeker gezien de eensgezindheid die ze in de rest van het land oproepen.’

Door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *